O Nama

Dragi prijatelji zimskog sporta, dobrodošli na Jahorinu!

Ukoliko želite da ovladate vještinama skijanja i snowboarda učinite to sa profesionalcima!

Ski škola Snow Art, direktora Marka Rudića, dvostrukog Olimpijca, vam na jedinstven način učenja omogućava da brzo ovladate tehnikama skijanja i snowboarda, uz zagarantovanu bezbjednost.

Osnovna vizija naše ski škole je unapređenje skijaške edukacije na Jahorini, po uzoru na svjetske skijaške centre, uz vrhunsku metodičku posvećenost sa ciljem razvoja i promovisanja sportskog duha i usavršavanjem skijaških tehnika. Pored skijaških tehnika sa nama ćete upoznati i najljepše predjele Jahorine.

Mi smo tu da vaše skijanje postane umjetnost. Prema riječima Marka Rudića, jednog od najtrofejnijih i najuspješnijih alpskih skijaša u BiH, na Jahorini je sve počelo. Prve skijaške „korake“ napravio je sa svega 3 godine u Rajskoj Dolini. Za njega škola je jedan od načina da se oduži Jahorini, kroz profesionalni pristup učenja, kao i zaštitu životne sredine i podizanje svijesti o očuvanu prirode. Pored rada sa polaznicima na osnovnom nivou znanja, nudimo i profesionalno usavršavanje tehnika skijanja: carving, skijanje po neuređenim stazama, kao i da sastavni dio tima čine vrhunski takmičari. Spremamo i mnoštvo novina. Organizovanje ljetnjeg skijanja, kao i kampovi za djecu i odrasle, edukacije itd.

SNOW ART ŠKOLICA za najmlađe 

Posebnu pažnju želimo posvetiti našim najmlađim polaznicima, baš zato smo formirali posebne individualne i grupne programe, prilagođene različitim uzrastima, kako bi vaši mališani na kreativan način i kroz igru zavoljeli ovaj zimski sport, a zatim i napravili svoje prve skijaške korake na pravilan i bezbjedan način. Naš tim čine vedri, entuzijastični i odgovorni mladi ljudi. Neka vaši mališani imaju prave uzore!

 

Marko Rudić Marko Rudić (rođen 17. januara, 1990) je alpski skijaš iz Bosne i Hercegovine. Bio je predstavnik Bosne i Hercegovine na Zimskim olimpijskim igrama 2010. godine. Njegov najbolji rezultat je 36. mjesto u disciplini slalom. Na Zimskim olimpijskim igrama 2014. takmičio se u disciplini slalom, koju nije završio, a u disciplini veleslalom je završio na 49. mjestu. Četiri puta je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju. Bio je među 200 najboljih skijaša na svijetu u disciplini slalom. Višestruki je državni prvak u obje discipline. Jedan je od najtrofejnijih i najuspješnijih skijaša u Bosni i Hercegovini. Član je Demo tima Bosne i Hercegovine, tehnički direktor ski škole u Cermatu, u Švicarskoj. Posjeduje priznanje slovenačke ISIA-e za najviši stepen ski instruktora, kao i MOU priznanje, evropskog testa brzine, jednog od najtežih testova.

Govori: engleski, ruski, njemački, slovenački

Telefon: +387 65 872 464

Instagram:  @marko_rudic.

Email: marko.rudic@gmail.com